ginger |ˈjinjər|noun1 a hot fragrant spice made from the rhizome of a plant. It is chopped or powdered for cooking, preserved in syrup, or candied.• spirit; mettle: he had more ginger than her first husband.2 a Southeast Asian plant, which resembles bamboo in appearance, from which this rhizome is taken.3 a light reddish-yellow color.adjective(chiefly of hair or fur) of a light reddish-yellow color.• (of a person or animal) having ginger hair or fur.
roux |ro͞o|noun ( pl. same ) Cookinga mixture of fat (esp. butter) and flour used in making sauces.ORIGIN from French (beurre) roux ‘browned (butter).’
Ok, right. En français, le roux est une base de béchamel et en anglais, ginger c'est du gingembre.
Dans les deux cas, on est loin de la flamboyante couleur qui inonde les écrans depuis quelques mois et qui me suit depuis toute petite quand ma meilleure copine était une véritable rousse caramel clair. Jamais compris les remarques désobligeantes et soupirs navrés à l'évocation de cette couleur so péchue. Jamais imaginé qu'il pourrait être dommage que l'un de nos enfants soit roux.
PS : Words over pixels via le tumblr de Miluccia "Carlotta et Rosita en Volvo"